Mietin tota ampiaisfobiaani mistä aiemmin kirjoitin, ja toista suurta pelkoani eli lentokoneessa istumista. Tajusin että niitä taitaa yhdistää yksi asia, eli kontrollin menettäminen. Ampiaiset on muihin pistiäisiin verrattuna arvaamattomia ja voi käydä kiukkusena päälle vaikket mitään tekis.. Ne voi myös pistää mihin vaan, joko "harmittomasti" käsivarteen tai sitten vakavasti vaikka kaulaan tai silmäluomeen.. Mutta edes rauhallisena olemalla et välttämättä pysty estämään sitä että se hyökkää :P Kun en sitten kuitenkaan pelkää muuten pistämistä tai neuloja tai samalla lailla muita pistäviä ötököitä niin voisiko tää hysteerinen kammo johtua tuosta kontrolloimattomuudesta, joka ampiaisiin liittyy? Koska lentämisessä on taustalla sama juttu... Et voi hallita yhtään itse sitä pysyykö kone taivaalla, vaan elämä pitää ikään kuin antaa toisten käsiin ja luottaa siihen että koneen rakentajat ja lentäjät osaa asiansa. 

Täydellisyydentavoittelija olen joillakin elämänalueilla hyvin vahvasti, ja ehkä tällanen asioiden hallinnan tarve on jotenkin yhteydessä siihen..??? Tämä ei mulla onneksi ole mikään joka elämänaluetta koskettava asia kuten ei perfektionismikaan, mutta joitain asioita tuntuu olevan tärkeä hallita ehkä liikaakin.

Jos lisää pohtis niin näitä kontrollin kohteita tulis varmaan vielä enemmänkin.. Tajusinpahan taas jotain uutta itestäni