Pahimmat oksentelut on onneksi ohi, mutta tämä väsymys on kyllä edelleen jotain ihan ihmeellistä. Voisin nukkua 20 tuntia vuorokaudessa!!! Jos menee samalla tavalla kuin edellisessä raskaudessa niin väsymys jatkuu vielä monta viikkoa.. Saa nähdä miten ensi kuulle suunnitellut menot onnistuu vai nukahdanko kesken Yön konsertin ja psykologimessujen...

Muuten on kyllä oikein hyvä olo, henkisesti siis.. Että mää rakastan tätä(kin) vuodenaikaa, kun kauppoihin ilmestyy joulukarkit ja koristeet. Monet ärsyyntyy siitä että jo lokakuussa aletaan hössöttää joulusta.. Musta se on aivan ihanaaaaaa :D

Mulle on yleensä syysloma ollut aina sellanen hetki että siitä eteenpäin annan itseni alkaa innostua kaikesta jouluun liittyvästä. Ensimmäinen joulukuvasto tuli jo postissa. Metsälenkeillä alkaa katsella kuusia sillä silmällä :) Joululauluja rakastan yli kaiken.. Ja muutenkin on kivaa jakaa kaikki leipomiset ja lahjojen paketoimiset ja muut monelle viikolle ja nauttia niistä saamastani tunnelmasta pitkän aikaa, eikä niin että viikkoa ennen joulua aloittaa ja saa vaan kovan stressin kiireestä.

Nyt kun on tullut perhe perustettua niin jouluaattojen ohjelma on vähän mietinnässä. Mulle ainoa vaihtoehto tähän asti on ollut viettää koko aatto lapsuudenkodissa..  Joulupäivän ohjelma ei sitten enää ole niin tarkka, mutta aatto ja erityisesti sen iltapäivä ja ilta ovat melkeinpä vuoden kohokohta mulle ja omista pinttyneistä perinteistä luopuminen ei innosta.

Noin yleensä vähät välitän perinteistä, mutta oman perheen jouluperinteet on jotain muuta. Enkä innostu sellasestakaan että aattona juuri meidän pitäisi ajella ympäriinsä ja käydä useammassa paikassa kun muut lähisuvussa viettää päivän paikoillaan rentoutuen. Nyt on sellainenkin ihana vaihtoehto tosin, että kun asuu omassa isossa talossa joka on se pysyvä koti, niin sinne voi laittaa itselleen tunnelmallisen joulun ja alkaa miettiä omaa aatto-ohjelmaa ainakin osaksi päivää. Vaihtuvissa kerrostaloluukuissa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa koristella paikkoja tai viettää siellä sekuntiakaan jouluaatosta.