Nyt on niitä kurkia ja joutsenia, ja kevätaurinko paistaa :) Seuraava mitä odotan on käen kukunta ja kuikan huuto, jälkimmäinen tuo sitten jo sen kesän tullessaan kun nämä muut ovat kevään merkkejä.

Koko aamupäivä meni ulkona lasten kanssa, rannassa hiekka- ja mutaleikkejä tehden. On se kumma kuinka niiden leikki on heti luonnossa ollessa paljon rauhallisempaa ja yhteistyökykyisempää kuin sisällä :) Tappelut unohtuu kokonaan, kun ruvetaan kaivamaan vaikka yhdessä ojaa tai rakentamaan hiekkakaupunkia. Loppusyksystä kevään alkuun on tottakai tuo lastenohjelmien ja peliajan vonkuminen myös runsaampaa, kun enemmän ollaan sisällä. Kevään tultua niiltä aina loppuu tuo kiinnostus ruutuihin kokonaan, ja ovat vaan haluamassa ulos.

Äänestämässä on käyty. Mielenkiintosta nähdä miten käy persuille tällä kertaa. Maaliskuussa Helsingissä tapahtuneisiin somaleiden tekemään joukkoraiskaukseen sekä muutamaan erittäin väkivaltaiseen ryöstöön liittyen joku ihmetteli, että miten tällainen voi olla mahdollista 2010-luvun Suomessa. Niinpä niin. 1970-luvun Suomessa tuollainen olisikin ollut äärettömän epätodennäköistä. 2010-luvun Suomessa tuollaisia tapahtuu. Ja 2050-luvun Suomessa nuo tulevat olemaan täyttä arkipäivää, jos otamme tänne lisää ja lisää porukkaa noista muutamista kulttuureista, joiden edustajista aivan liian pieni osa ikinä tulee tänne integroitumaan. Näihin liittyen jotkut nostavat aina alkoholismi-kortin. Tyyliin että eipä tää suomalainen kulttuurikaan niin hienoa ole. Kieltämättä esim. liikaa viinaa vetävät vanhemmat aiheuttavat paljon pahaa lapsilleen. Mutta noin niinkun yleistä turvallisuutta ajatellen, alkoholistit vaan tuppaavat vahingoittamaan omaa terveyttään, tai korkeintaan huitomaan toisiaan puukoilla joissain omissa porukoissaan. He eivät juuri vaikuta siihen voiko tavallinen ihminen liikkua pelotta julkisilla paikoilla, kaduilla, puistoissa, asemilla...

Se siitä aiheesta. Ei jaksa. Rupee aina ärsyttämään kun tollasia miettii. Kaikkiaan viime aikoina on tuntunut menevän ihan hyvin. Töissä on ollut kivaa. Kesälle on tiedossa muutaman yön reissu Balkania kiertämään. Kroatian saaristoon haluan siinä myös päästä käymään, niin paljon siitä olen kuullut että on monen mielestä maailman kaunein saaristo. Uskomatonta kuvitella, että joku voisi viedä voiton Phi Phi -saarista, mutta sen näkee sitten :)

Kuntosalilla olen taas pitkästä aikaa ruvennut käymään. Työreissuissa ollessa on helppo käydä, ne onkin melkein sitä tällä hetkellä että ensin ajan kaks tuntia töihin, sitten teen 12-13-tuntisen päivän, käyn salilla ja painun nukkumaan. Kaupunkiin mennessä on jotenkin "luonteva" mennä salille, mutta täällä kotona maalla ollessa liikunta yhdistyy kyllä täysin tuohon luontoon. Sauvakävelylenkkeihin peltojen keskellä ja juoksulenkkeihin metsässä, kesällä myös souteluun järvellä. Ei huvita yhtään lähteä täältä johonkin hikiselle salille jumppaamaan tai nostelemaan painoja. Oon mielessäni hahmotellut, että olis ihana ostaa vaikka kymmenen kuntosalilaitetta ja jotenkin saada ne tuonne pihan laidalle, niin että voisi saliharjoitteluakin tehdä tuulen huminaa ja joutsenten laulua kuunnellen :) Sopisi mulle, paremmin kuin peiliseinien tuijottelu ja kanssakuntoilijan avaamasta radiosta kaikuva jumputus.