Tytöllä alkoi kerho tällä viikolla. Vähän hassu tunne. Tuntuu samalta kuin silloin aikanaan kun vein muksuja ekaa kertaa yökylään mummulle. Pieni levoton tunne koko ajan takaraivossa ja tuntuu niin kuin osa itsestä olis jossain muualla. Noh, ehkäpä tää tästä. Kaikkeen tottuu. Ja mielelläänhän tyttö kerhoon meni, aamusta asti kyseli että joko joko joko mennään :)

Yleensä olen pitänyt syksystä, mutta jostain syystä tänä vuonna kesän loppuun kuluminen on tuntunut ahdistavalta. Johtuu ehkä siitä, että viimeiset pari syksyä ja talvea on ollut todella raskaita. Pari vuotta sitten syksy/talvi kului oksennellen ja kamalan raskausväsymyksen ja jättimahan ja työssäkäynnin ja tytön yövalvomisten kanssa uupuessa. Seuraavana vuonna koitin jaksaa 2-vuotiaan ja vauvan kanssa, lähinnä jatkuva unenpuute ja siitä seurannut lyhyt pinna teki elämästä raskasta. Mä kun oon ton nukkumisen kanssa sellanen, että jossen saa yhdeksää tuntia yössä nukuttua niin mistään ei tuu mitään ja olo on ihan kauhee. Noh, onneks ne ajat on nyt takana, ja saan taas tarpeeksi unta kun poikakin nukkuu yönsä. Niin päivät ja elämä yleensä tuntuu ihan erilaiselta.

Syksyä valaisee myös se, että marraskuu, tuo kuista pimein ja tylsin, sisältää tänä vuonna reissun Madeiralle. Ah :)

Asiasta seuraavaan. Välillä tuntuu, että pitäis jättää uutiset lukematta. Kun niin suuri osa uutisista on kaikkee negatiivista ja ahdistavaa liittyen taloustilanteeseen, onnettomuuksiin ym. Mutta saa ne vähän pienemmätkin uutisaiheet välillä olon huonoksi. Eilen meinasin vetästä päiväkahvit väärään kurkkuun, kun luin jonkun aapisentekijän kommentteja siitä, että enää ei ole hyvä laittaa porsaita seikkailemaan aapisiin, ettei tehdä kiusallista oloa tietyille maahanmuuttajille. SIIS IHAN OIKEESTI, voiko tällanen olla enää todellista?? Eihän sitä sikaa tarvi sieltä helevetin aapisen sivulta syödä????? Ja kuinka enää ei ole soveliasta laittaa vaikkapa intiaania tai afrikkalaista aapisen sivuille tekemään jotakin omaan kulttuuriinsa kuuluvaa. Siis kaikki kulttuureihin liittyvät ominaiset, hienot, eksoottiset piirteet pitää häivyttää ja olla niin kuin niitä ei olisi, koska niistä on jostain ihme syystä loukkaavaa mainita?? Ei kai pitäisi kirjottaa tähän enempää ettei tule kirottua liikaa julkisesti, mutta en oikeesti tiedä enää pitäiskö itkeä vai nauraa tälle uskomattomalle typeryydelle :) Ja sama olo tulee jokakeväisen suvivirsi-keskustelun aikaan... Kai kohta joulunkin vietto on loukkaavaa, kun erään sitä viettämättömän ryhmän jäsenet Suomessa lisääntyy ja lisääntyy ja juhlapöytää vielä sattuu koristamaan likainen kinkku. Hm, tässä lähinnä ketuttaa tää joidenkin suomalaisten itsensä asenne, että pokkuroidaan ja myötäloukkaannuutaan ja ollaan valmiita luopumaan kaikesta omasta, vaikka ei taida oikeasti juuri edes olla maahan tulijoilta kyselty että häiritseekö heitä yksi pöyristyttävä jumala-sana koulun kevätjuhlassa tai possun kuva kirjan sivulla. Jos ei häiritse niin se on hyvä. Ja jos häiritsee niin se on voi voi.

Tästä tulee mieleen erään suomalaisen tutkijan kokemus Yhdysvalloista, jossa hän oli hetken töissä. En tiedä missä päin valtoja ko. tyyppi oli töissä ja onko asialla merkitystä, mutta työpätkän aikana hän kertoi ehkä keksineensä syyn amerikkalaiselle pinnallisuudelle ja jatkuvalle ympäripyöreän small talkin vaatimukselle. Moninaisen väen joukosta löytyi aina joku, jolla oli ainakin teoreettinen mahdollisuus loukkaantua jostakin. Niinpä sää ja eilisillan televisio-ohjelmat tuntuivat lähes ainoilta varovaisilta aiheilta, joista kahvipöydässä uskalsi suunsa avata. Kerran hän saapui huonovointisena aamulla töihin ja erehtyi peiliin vilkaistuaan mainitsemaan, että näyttääkin hieman kalpealta. Tästä sitten oli jo joku latino- tai afrikkalaistaustainen tummempi työntekijä vetänyt herneet nenään ja kokenut sen piilov*ttuiluna itseään kohtaan. Voi hyvää päivää.

Toinen eilispäivän silmille hypännyt uutinen kertoi siitä, kuinka monikulttuurisuuden kehdossamme Turussa asuu jo satoja äärijihadisteja (=aseellista taistelua vääräuskoisia vastaan kannattava islamisti) ja määrä kasvaa koko ajan. Turvapaikkasiirtolaisuuden myötähän heitä tulee jatkuvasti lisää ja lisää syöttämään sairaita aatteitaan kaikille muillekin muslimeille moskeijoiden menoissa (taisi olla dokumentti nimeltä Paluu moskeijaan, jossa salaa kuvattiin, millaisia hulluja aatteita eräässä Britannian "maltillisessa" moskeijassa saarnattiin). Uskontotieteilijän arvio heidän määrästään Turussa lienee ihan todenmukainen. Aikanaan, kun Britannian muslimiväestö oli noin miljoona henkeä, niin laajaan tutkimukseen vastanneista 20% heistä myönsi kannattavansa tai pitävänsä hyväksyttävänä terrorismia uskon sodassa. Minkäs teet, kun tätä tänne näköjään hinnalla millä hyvänsä halutaan :( Ja tätä kun vastustat niin olet kaikkea kansainvälisyyttä vastustava umpirasisti.. Huoh! No, ihme sinänsä että moinen uutinen edes julkaistiin. Vaikka siinä viitattiinkin lähinnä siihen, että maltillisemmat muslimit ovat näille islamisteille ongelma. Eiköhän se suurin ongelma heille ole länsimainen yhteiskunta (johon silti pitää väkisin tunkea). Tuo eilinen ja monet muut lehtijutut kyllä hienosti piiloviittaavat tuleviin entistä isompiin ongelmiin, kun kerrotaan että äärijihadisteja on jo nyt niin ja niin paljon, ja että Suomessa ghettoutumisen ongelmat eivät toistaiseksi ole yhtä suuria kuin vaikka Ruotsissa.